Fast delivery

Quality supplements

Available customer service

Free shipping and returns

1-3 Days Shipping

30 Days open purchase

Proteins & Amino acids

Proteins & Amino acids

Proteins and amino acids are important and fundamental building blocks of our body. Proteins consist of complex molecules that are part of a number of different biological processes in the body and that are essential to life. Some of these important processes are e.g. the structural structure of cells and tissues in the body and that our enzymes and hormones are made up of proteins. 

Read More
sort-descending
  • Sale
    Närokällan Pumpaprotein EKO 500 gram
    Special Price €20.65
    €29.50
    30%
  • Dense Beef Protein Chocolate
    €39.90
  • Närokällan Taurin 300 g
    €19.50
  • €45.90
  • Närokällan GlyNAC 90 capsules
    €29.50
  • €45.90
  • Närokällan TMG 120 capsules
    €24.90
  • €45.90
  • Bottle with Närokällan Lion's ManeBottle with Närokällan Lion's Mane

    Try a customer favorite

    One of our most sold products

  • Närokällan L-Lysine 90 capsules
    €14.90
  • Classic Plus Chocolate 750 g Organic
    €45.90
  • Närokällan NAC N-Acetylcysteine 600 mg 90 capsules
    €29.50
  • €45.90

Varför är proteiner viktiga?

I praktiken är proteiner och aminosyror oerhört viktiga för att vår kropp ska fungera korrekt och för att vi ska kunna bibehålla en god hälsa. Att säkerställa tillräckligt intag av protein och aminosyror genom en balanserad kost är därför avgörande för att upprätthålla en optimal hälsa och välbefinnande. Vissa proteiner spelar en nyckelroll i immunförsvaret. Antikroppar, till exempel, är proteiner som hjälper kroppen att bekämpa infektioner. Proteiner är särskilt viktiga för muskeltillväxt och reparation. Aminosyror, som utgör proteiner, är involverade i att bygga och underhålla muskelmassa.

  • Vad är skillnaden mellan proteiner och aminosyror?

    Aminosyror är de mindre beståndsdelarna som bildar proteiner. Det finns totalt 20 olika aminosyror som är essentiella för människan. Dessa kombineras på olika sätt för att skapa tusentals olika typer av proteiner med olika funktioner och egenskaper.