Amino acids

Amino acids

Amino acids are like the body's small building blocks that are needed to build proteins. Just as letters form words, amino acids can be linked together to form proteins. There are 20 different amino acids that the body uses, and each amino acid has its own unique property and function. Think of amino acids as different colors in a toy box. You can use different colors to build different things, just like you can use different amino acids to build different proteins. Some amino acids the body can make itself, while others we must get from the food we eat. Proteins are very important for our body, they help repair tissues, build muscles, transport substances in the body and much more. So, amino acids are like the little puzzle pieces that fit together to build proteins, and proteins are like the important Lego building blocks that keep our bodies going!

Read More
sort-descending
  • Sale
    Närokällan Taurin 300 g
    Special Price €16.58
    €19.50
    15%
  • Sale
    Närokällan GlyNAC 90 capsules
    Special Price €25.08
    €29.50
    15%
  • Sale
    Närokällan TMG 120 capsules
    Special Price €21.17
    €24.90
    15%
  • Sale
    Närokällan L-Lysine 90 capsules
    Special Price €12.67
    €14.90
    15%
  • Sale
    Närokällan NAC N-Acetylcysteine 600 mg 90 capsules
    Special Price €25.08
    €29.50
    15%
  • Sale
    Närokällan Glutamin 400 g
    Special Price €25.08
    €29.50
    15%
  • Sale
    Närokällan Super Aminos 207 g
    Special Price €25.42
    €29.90
    15%
  • Sale
    Närokällan L-Teanin 60 capsules
    Special Price €21.17
    €24.90
    15%
  • Sale
    Bragg Liquid Aminos 473 ml
    Special Price €12.67
    €14.90
    15%

10 Items

Vilken mat innehåller aminosyror? 

Aminosyror finns i många olika livsmedel, både från animaliska och vegetabiliska källor. Några exempel på mat som är rik på aminosyror inkluderar: Animaliska källor: Kött: Kyckling, nötkött, fläsk, lamm. Fisk: Lax, tonfisk, makrill, sill. Ägg: Äggvita är en utmärkt källa till aminosyror. Mjölkprodukter: Mjölk, ost, yoghurt. Vegetabiliska källor: Baljväxter: Bönor, linser, kikärtor. Nötter och frön: Mandlar, jordnötter, solrosfrön, pumpafrön. Sojaprodukter: Sojabönor, tofu, sojamjölk. Spannmål: Quinoa, bovete, havre.

  • Essentiella och icke-essentiella aminosyror

    Kroppen kan producera vissa aminosyror på egen hand, medan andra måste tillföras genom kosten eftersom kroppen inte kan producera dem. De aminosyror som kroppen kan producera själv kallas för icke-essentiella aminosyror, medan de som måste tillföras genom kosten kallas för essentiella aminosyror.

    De icke-essentiella aminosyrorna som kroppen kan producera själv är:

    Alanin
    Asparagin
    Asparaginsyra
    Glutamin
    Glycin
    Prolin
    Serin
    Cystein (kan ibland vara essentiell beroende på omständigheterna)

    Dessa aminosyror kan tillverkas av andra föreningar och ämnen som redan finns i kroppen, vilket gör att det inte är nödvändigt att få dem från kosten i stora mängder.