Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Närokällan

Närokällan K2 60 Kapslar

Art.nr: 1878
Närokällan K2-vitamin 120 mcg 60 kapslar.

I lager

✓ Fri frakt inom Sverige om du handlar för över 199 SEK

Varför ska ta man K2-vitamin?

K-vitamin är avgörande för blodets koaguleringsprocess, där "K" står för koagulation. K-vitamin interagerar med kalcium och D-vitamin för att underhålla normal benstruktur och bentäthet. Kalcium stärker benstommen, medan D-vitamin främjar upptaget av kalcium från kosten och K-vitamin reglerar kalciumanvändningen i kroppen. K2-vitamin som används i denna produkt från

Närokällans K2 är i form av menakonin-7 som är en lättupptaglig och fettlöslig form av K-vitamin. Den är inte tagen från animalisk källa och produkter passar för vegetarianer och veganer.

Den produceras genom fermentering av stärkelse, inte från soja.

  • Vitamin K bidrar till en normal blodkoagulation
  • Vitamin K bidrar till en normal benstomme

För absorption krävs fett, och trots att K-vitamin kan lagras, behöver kroppen ett kontinuerligt tillskott genom kosten.

Tarmfloran producerar en viss mängd K-vitamin, vilket minskar risken för brist.

Hur får man i sig K-vitamin naturligt?

Kål, gröna bladgrönsaker och vissa oljor är bra källor för vitamin K1 (fyllokinon). Kött, lever, äggula och mejeriprodukter innehåller högre halter av vitamin K2 (menakinoner). Vitamin K2 bildas av bakterier i mag-tarmkanalen hos djur, men kan även finnas i högre halter i fermenterade livsmedel och alger. Vitamin K2 bildas av tarmbakterier även hos oss människor, men inte i tillräcklig mängd för att tillgodose kroppens behov.

Vem ska inte äta K2-vitamin?

Personer som behandlas med blodförtunnande läkemedel som innehåller en K-vitaminantagonist får ibland rådet att begränsa konsumtionen av livsmedel rika på K-vitamin eftersom vitaminet påverkar blodkoagulationen. Man bör alltså inte kombinera tillskott av K-vitamin med blodförtunnande medel utan läkares inrådan.

Varumärke Närokällan
Form Kapslar
Vegansk Ja
Antal doser 60 doser
Förvaring Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn, ej i direkt solljus.
Viktig information Personer som äter blodförtunnande läkemedel bör rådfråga sin läkare innan konsumtion av K-vitamintillskott.
Information Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil.
Innehåll Mängd per dos % DRI*
K2-vitamin  120 µg 160 %

 

Ingredienser: Fyllnadsmedel (alfalfa [Medicago sativa]), vegetabilisk kapsel (pullulan), K-vitamin (menakinon-7).

*Dagligt referensintag

1 kapsel per dag till mat.

Relaterade produkter

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Närokällan Elektrolytpulver 210 g
295 kr
Närokällan Mega Multi Advanced 900 ml
495 kr
Närokällan Aktiv B Komplex 500 ml
369 kr
Närokällan KalMag 2:1 500 g
395 kr