Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Om oss


Om Närokällan

Vi bryr oss

 

Vi är inte ett företag som bara säljer ”vitaminpiller” och näringstillskott. Vi har ett större syfte än så. Vår vision är att vi skall bidra till en värld där ingen blir sjuk till följd av näringsbrister. Vi vill underlätta för människor att göra val som de mår bra av.

Lång historia

 

Företaget grundades 1980 och vi har därför lång erfarenhet av att utveckla produkter som faktiskt fungerar. Du ska därför kunna känna dig trygg när du handlar kosttillskott hos oss.

Certifieringar

 

För att säkerställa kvaliten på våra produkter ser vi till att produktionen är certifierad för säkra kosttillskott. Vi är ekologiskt certifierade och är även medlemmar i Näringslivets producentansvar.

Veganska produkter

 

Hos oss hittar du ett stort utbud av veganska produkter.  Leta efter vegan loggan på våra produkter för att säkerställa veganskt innehåll. Vi ser till att erbjuda veganska produkter i den mån det är möjligt.

Vår vision om ett friskare samhälle

 

Vi är inte ett företag som bara säljer ”vitaminpiller” och näringstillskott. Vi har ett större syfte än så. Vår vision är att vi skall bidra till en värld där ingen blir sjuk till följd av näringsbrister. Vi vill underlätta för människor att göra val som de mår bra av.

 

När vi står på lagret och packar kartonger eller tar fram utbildningar och information till våra kunder är det bra att tänka att vi inte jobbar med att sälja burkar med piller, utan att vårt jobb faktiskt bidrar till att människor mår bättre och håller sig friska.

 

Vårt syfte är att hjälpa och utbilda människor i vad man kan göra själv för att må bättre, orka mer, vara piggare och hålla sig frisk, genom att leverera bra högkvalitativa produkter och ge bra information kopplade till näring och långt levande.

 

Närokällan har över 40 års erfarenhet inom branschen.

 

Vi är specialiserade på att leverera högkvalitativa näringspreparat, vitaminer, mineraler och andra hälsoprodukter. Vi brinner för hälsa och välmående. Som kund skall man alltid känna sig trygg med vårt sortiment och med vårt varumärke utan att behöva lusläsa ingrediensförteckningen.

Vår historia 

 

Företaget Bättre Hälsa startades 1980.

 

1990 öppnades en egen butik på Östermalm i Stockholm.

 

1994 startades vår E-handel vitaminer.nu och således gjordes kosttillskotten tillgängliga till hela Sverige.

 

Under 2010-talet växte sig företaget större och vi fick flera hundratals återförsäljare och terapeuter som använde och sålde våra produkter runt om i Norden. 

 

2022 lanserades alla våra produkter om på nytt, nu under varumärket Närokällan. 

 

Närokällan finns idag representerat hos de flesta fysiska hälsokostbutiker, hälsokostbutiker på nätet och apotek i Sverige samt i flera länder i Norden. Allt för att det ska vara lätt för kunden att hitta våra produkter.

Ekologisk certifiering

 

Vi är ekologiskt certifierade av KIWA som kontrollerar ekologiska livsmedel på uppdrag av Livsmedelsverket. Det innebär att vi bland annat hanterar, importerar och saluför ekologiska produkter. I och med denna certifiering ställs höga krav på oss för kontroll och hantering av ekologiska produkter som gör att du kan vara säker på att produkterna håller sin höga kvalitet. Om du vill handla våra ekologiska produkter; leta efter det gröna lövet.

HACCP-certifiering

 

Vi arbetar enligt HACCP. HACCP står för "Hazard Analysis and Critical Control Points" vilket på svenska betyder ”Riskanalys för kritiska styrpunkter” och representerar en metod för att säkerställa livsmedelssäkerhet.

 

Genom att identifiera och analysera potentiella faror i livsmedelsproduktionen kan HACCP-certifieringen fastställa kritiska kontrollpunkter där riskerna kan kontrolleras och minimeras. 

 

Genom att följa HACCP-protokollet kan vi som livsmedelsföretag förbättra kvaliteten och säkerheten på våra produkter, skydda konsumenternas hälsa och uppfylla regleringskrav. 

 

HACCP-certifiering anses vara en global standard för livsmedelssäkerhet och är avgörande för företag som strävar efter att upprätthålla högsta standarder inom livsmedelsindustrin.

Våra produkter fungerar på riktigt

Närokällan undviker stearater, cellulosa och andra fyllnadsmedel så långt det är möjligt. 

Detta för att undvika försämrat upptag av näringsämnena och för att kunna erbjuda så rena produkter som möjligt till våra kunder. 

Kvinna sitter och dricker en smoothie med en flaska Närokällan Mega Multi flytande multivitamin bredvid sigKvinna sitter och dricker en smoothie med en flaska Närokällan Mega Multi flytande multivitamin bredvid sig

Välformulerade tillskott

En liten flaska med svartkumminolja bredvid en svartkumminblomma och en sked svartkumminfrönEn liten flaska med svartkumminolja bredvid en svartkumminblomma och en sked svartkumminfrön

Rena råvaror

Våra leverantörer

 

Vi ställer mycket höga kvar på våra råvaruleverantörer och gör löpande leverantörsbedömningar. 

 

Vi kräver att våra leverantörer är certifierade för tillverkning av säkra kosttillskott. Certifieringar som gäller är ISO, GMP och registrering för kontroll hos aktuella myndigheter.

 

Produktionsanläggningarna är certifierade enligt standarder som ISO 22000, ISO 9001, Good Manufacturing Practicer (God tillverkningssed, förkortas GMP) och IP-Livsmedel. 

 

Våra produkter testas av oberoende laboratorier för att säkerställa att innehållet matchar vad som står på etiketten. Testerna granskar renheten och kontrollerar frånvaron av toxiner, tungmetaller, bakterier och föroreningar för att säkerställa hög kvalitet och säkerhet för våra kunder. 

Veganska produkter

 

Närokällan försöker i den mån det går ta fram veganska produkter i sortimentet.  Med mindre resursanvändning och lägre miljöpåverkan jämfört med traditionella alternativ, erbjuder veganska produkter en hållbar lösning. När vi har en veganlogga på produkterna innehåller de inga animaliska produkter, varken i innehållet eller i framställningen. Våra produkter testas inte heller på djur.

 

Följande ämnen får inte finnas med i våra vegan-märkta produkter:

 

Kött

Fisk 

Fågel

Mjölk

Ägg

Honung

Övriga animaliska tillsatser

Vi finns här

 

Har du frågor eller feedback finns vi alltid ett telefonsamtal eller mail bort.

 

Tveka inte att höra av dig om du undrar något!

 

Våra duktiga medarbetare finns på plats för att hjälpa dig.