Våra produkter


Varför välja Närokällan? 

Trygga kosttillskott

Företaget har funnits sedan 1980 och vi har hög kompetens gällande utveckling av kosttillskott. Vi ser till att produkterna analyseras så att du ska känna dig trygg som konsument.

Säker tillverkning

Alla Närokällans produkter utvecklas och tas fram av teamet själva. 

Vi ställer höga krav på tillverkning och uppföljning av produktionen. 

Vi analyserar produkterna för att säkerställa kvalitet och renlighet.

Certifieringar

För att säkerställa kvaliten på våra produkter ser vi till att vara certifierade för säkra kosttillskott. Produktionen är certifierad med bland annat ISO 22000, ISO 9001, GMP (Good Manufacturing Practice), IP-Livsmedel och följer HACCP standarder. 

Inga onödiga tillsatser

Närokällan undviker stearater, cellulosa och andra fyllnadsmedel så långt det är möjligt. 

Detta för att undvika försämrat upptag av näringsämnena och för att kunna erbjuda så rena produkter som möjligt till våra kunder. 

Vi jobbar enbart med naturliga fyllnadsmedel i kapslarna. 

Så rena produkter som möjligt

 

Vi väljer i den mån det går kapslar, pulver eller flytande form istället för tabletter för att kunna minska mängden onödiga fyllnadsmedel och tablettslagningsmedel som man får i sig.

En del människor är känsliga för tillsatsämnen, fyllnadsämnen, färgämnen och tablettslagningsmedel.

Istället för stearinsyra, stearater och cellulosa som fyllnadsmedel använder vi naturliga fyllnadsmedel. Dessa ämnen används, dels för att fylla ut kapseln, men också för att det blir enklare att tillverka produkten.

Det finns vissa produkter i vårt sortiment som inte innehåller några fyllnadsmedel, då de inte behöver eller kan fyllas ut med något. Ämnet i sig fyller ut kapseln helt.

 

Vi har valt att fylla våra produkter i kapselskal gjorda på pullulan. Detta är ett ämne som kroppen lätt bryter ner då den görs av stärkelse från tapioka.

Många andra kosttillskott använder cellulosa som kapselskal. Det finns vissa personer som kan vara känsliga mot detta. Problemet med cellulosa är att kroppen inte producerar något enzym som kan bryta ner detta ämne.

 

Efter år av feedback från våra kunder som bad om ett alternativ till cellulosakapslar valde vi att gå över till pullulan. Vi bytte ut kapselskalen på våra produkter för att kunna erbjuda något som marknaden saknade där och då.

Våra produkter fungerar på riktigt

Närokällan jobbar med potenta doser av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen för att säkra upptaget i kroppen.

Det innebär ibland att man kan se höga procenttal när det kommer till DRI (Dagligt referens intag) på Närokällans produkter. Detta är noga utformat för varje produkt och blandning, och är formulerat för att täcka upp för eventuella brister i kroppen.

Vi använder potenta råvaror och aktiva ingredienser. Vi kompromissar aldrig med kvalitet för att få ner priset, då vi vill att produkterna ska göra skillnad för kunden. 

Säkra kosttillskott

Du kan alltid vara säker på att Närokällans kosttillskott inte innehåller några skadliga eller dopingklassade ämnen. De rekommenderade doserna kan verka höga i vissa fall, men de är aldrig så pass höga att de blir skadliga om de används enligt de rekommenderade anvisningarna.

Eventuella varningar och kontraindikationer vid intag av läkemedel som finns för produkterna är alltid utmärkta på hemsidan samt produktens etikett för att du som kund ska kunna känna dig trygg.

“Vi kompromissar aldrig med kvaliteten för att få ner priset, då vi vill att produkterna ska göra skillnad för kunden.”