Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Närokällan

Närokällan KalMag 2:1 500 g

Art.nr: 1805
Kalcium och magnesium i en lättupptaglig form. KalMag i förhållandet 2 delar kalcium och 1 del magnesium med 500 mg C-vitamin.

I lager

✓ Fri frakt inom Sverige om du handlar för över 199 SEK

Närokällans Kalmag med kalcium och magnesium i en lättupptaglig form. KalMag i förhållandet 2 delar kalcium och 1 del magnesium med 500 mg C-vitamin.

När kokande vatten hälls över pulvret bildas omedelbart en joniserad helt klar mineraldryck som tas upp så gott som omedelbart. Och som inte slammar i kroppen av oupplöst kalk.

Kalcium gör så att musklerna kan dra ihop sig och magnesium att de kan slappna av. Spända och krampande muskler kan behöva mer magnesium.

Förhållandet mellan kalcium och magnesium är viktigt. De flesta intar mer kalcium än magnesium och i början bör man ta en formula med högre magnesiumhalt.

Pulvret ligger i en svag syrabas i form av askorbinsyra (C-vitamin). Detta för att mineralerna skall joniseras. Ger en frisk citronsmak.

Bruksanvisning:

1. Häll 1 msk KalMag i ett glas.

2. Fyll till ca hälften med kokande vatten samtidigt som du rör om till klar vätska. Fyll på med mer kokande vatten om så behövs.

3. Låt svalna av eller fyll resten med kallt vatten, eller juice. Man kan också lägga i en tepåse med t.ex. kamomillte vid kvällsdags.

Kalcium bidrar till normal energiomsättning, muskelfunktion och neurotransmission.
Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmatt­ning och till nerv­systemets normala funktion, samt till nor­mal psykologisk funktion.

Varumärke Närokällan
Form Pulver
Vegansk Ja
Antal doser Ca 71 doser
Förvaring Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn, ej i direkt solljus.
Information Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil.
InnehållMängd per dos% DRI*
C-vitamin500 mg625%
Kalcium400 mg50%
Magnesium200 mg53%


*Dagligt referensintag

Ingredienser:
Kalcium (kalciumglukonat, kalciumaskorbat), surhetsreglerande medel (äppelsyra), magnesium (magnesiumkarbonat, magnesiumaskorbat), C-vitamin (askorbinsyra, kalciumaskorbat, magnesiumaskorbat), arom (citron).

1 msk (7 gram per dag). Häll 1 msk KalMag i ett glas. Fyll till ca hälften med kokande vatten samtidigt som du rör om till klar vätska. Fyll på med mer kokande vatten om så behövs. När kokande vatten hälls över pulvret bildas omedelbart en joniserad helt klar mineraldryck som tas upp så gott som omedelbart. Låt svalna av eller fyll resten med kallt vatten, eller juice. Man kan också lägga i en tepåse med t.ex. kamomillte vid kvällsdags.

Relaterade produkter

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Sunwarrior Magnesium 118 ml
199 kr
BioCare Magnesium Malat 90 kapslar
209 kr
Zechsal Magnesium bisglycinat 200 g
339 kr
Närokällan Super Mag Pulver 280 g
295 kr