Närokällan

Närokällan Liposomal B12 5000 mcg 250 ml

Art.nr: 1872
Vitamin B12 är ett viktigt vitamin för människokroppen och är viktigt för energimetabolismen och nervsystemet. Detta är en liposomal form för optimalt upptag. Innehåller de högkvalitativa aktiva formerna adenosylkobalamin samt metylkobalamin.Uppdaterad formula för bättre stabilitet
Det lägsta priset från de senaste 30 dagarna: 336 kr

I lager

✓ Fri frakt inom Sverige om du handlar för över 199 SEK

Vitamin B12 är ett viktigt vitamin för människokroppen och är viktigt för energimetabolismen och nervsystemet. Detta är en liposomal form för optimalt upptag. Närokällan B12 innehåller den högkvalitativa aktiva formen metylkobalamin.

Stöder följande funktioner:

  • normal funktion av energiomsättning
  • immunsystemets normala funktion
  • minskar trötthet
  • bidrar till normal funktion av nervsystemet
  • stöder normal mental funktion

B12-vitaminets funktion är viktigt för celldelning och är involverat i bildandet av röda blodkroppar. Brist bör undvikas för att förhindra anemi. Veganer har högre behov då B12 finns naturligt i animaliska livsmedel.

Hälsopåståenden:

  • B12-vitamin bidrar till normal energiomsättning
  • B12-vitamin bidrar till normal bildning av röda blodkroppar
  • B12-vitamin bidrar till att minska trötthet och utmattning
  • B12-vitamin bidrar till normal funktion hos nervsystemet

Människor som äter mindre eller inget kött kan påverkas av en vitamin B12-brist. Det kan därför vara lämpligt att fylla på med B12-vitamin regelbundet. En utmaning kan vara absorptionen av vitaminet, därav denna liposomala form.  

Absorption genom liposomer
Genom att kapsla in vitaminet i liposomer kan vi arbeta med att säkerställa en högre absorption av B12. Eftersom liposomer är gjorda av samma material som vårt mänskliga cellmembran kan den gastrointestinala barriären övervinnas och det vattenlösliga vitaminet kommer in i blodomloppet direkt.

Förutom absorptionen är formen av vitamin B12 också av stor betydelse, en skillnad görs mellan cyanokobalamin och metylkobalamin! Cyanokobalamin, som ofta används, är en inaktiv form av kobalamin som först måste omvandlas av kroppen till den aktiva formen för att utveckla dess effekt. Metylkobalamin, å andra sidan, kan absorberas direkt av den mänskliga organismen.

Eftersom effektivitet är vår högsta prioritet använder vi den högkvalitativa aktiva formen metylkobalamin i produktionen av Närokällan Liposomal B12, som fungerar säkert och tillförlitligt.

Varumärke Närokällan
Form Flytande
Vegansk Ja
Antal doser 25-50 doser
Förvaring Förvaras i kylskåp efter öppnande, utom räckhåll för små barn. Hållbar 8 veckor efter öppnande.
Information Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil.
InnehållMängd per 1 tsk% DRI *per 2 tsk % DRI *
B12-vitamin2500 µg100000%5000 µg200000%
Fosfolipider650 mg-1300 mg-
Havtornsextrakt5 mg-10 mg-


Ingredienser: Renat vatten, stabiliseringsmedel (glycerol), fosfolipider, arom (jordgubbe), surhetsreglerande medel (äppelsyra), havtornsextrakt, konserveringsmedel (rosmarinextrakt), B12-vitamin (5’-deoxyadenosylkobalamin, metylkobalamin).

* Daligt referensintag

Ta 1-2 tsk (5-10 ml), helst på fastande mage. Skaka flaskan ordentligt.

Relaterade produkter

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Närokällan Liposomal C-vitamin 250 ml
349 kr
Närokällan Liposomal Glutation 250 ml
449 kr
Närokällan AdaptoMax 60 kapslar
295 kr
Närokällan Bromelain 600 GDU 60 kapslar
259 kr