Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Närokällan

Närokällan Zink 25 mg 90 kapslar

Art.nr: 1828
Zink 25 mg, 90 kapslar

I lager

✓ Fri frakt inom Sverige om du handlar för över 199 SEK

Vad är zink? 
Zink är en grundämne och en viktig mineral som finns i kroppen och är nödvändig för många biologiska funktioner. Det är en essentiell näringskomponent, vilket innebär att kroppen inte kan producera det själv, så det måste erhållas genom kosten eller kosttillskott.

Varför ska man äta zink? 

Att inkludera zink i kosten är viktigt av flera skäl:

Immunsystemet: Zink spelar en roll i bildandet och funktionen av vita blodkroppar och är involverat i kroppens försvar mot infektioner. Zink bidrar till immunsystemets normala funktion samt bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Celltillväxt och reparation: Det är involverat i syntesen av DNA, den genetiska informationen som bär på arvsanlagen och styr cellernas funktion. Zink bidrar till normal DNA-syntes. 

Hudhälsa: Det är känt för sina fördelar för hudhälsan. Zink bidrar till att bibehålla normal hud, normala naglar och normalt hår.

Reproduktion och fertilitet: Zink är inblandat i spermieproduktionen hos män och har betydelse för ägglossning och fosterutveckling hos kvinnor. Zink bidrar till normal fertilitet och reproduktion och bidrar till att behålla normala testosteronnivåer i blodet.

Att få tillräckligt med zink genom kosten är viktigt för att den övergripande hälsan och välbefinnandet. Zink finns naturligt i många livsmedel som kött, skaldjur, nötter, frön, mejeriprodukter och fullkornsprodukter. 

Varumärke Närokällan
Form Kapslar
Vegansk Ja
Antal doser 90 doser
Förvaring Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn, ej i direkt solljus.
Information Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil.
Näringsinnehåll per dosMängd per dos% DRI*
Zink25 mg250


Ingredienser:
Fyllnadsmedel (alfalfa [Medicago sativa]), vegetabilisk kapsel (pullulan), zink (zinkcitrat, zink-L-aspartat).

*Dagligt referensintag

1 kapsel per dag till mat.

Relaterade produkter

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Kampanj
Närokällan Solfin 30 kapslar
Special Price 207 kr
295 kr
30%
Altrient Liposomal C-vitamin
649 kr
Aurora Mega Liposomal C 2000 mg 480 ml
519 kr
Dr. Mercola C-Vitamin 180 kapslar
599 kr