Dr. Sears Zone

OmegaRx 2 120 kapslar

Art.nr: 788
OmegaRx®2 är resultat av ett patenterad genombrott inom fiskoljebearbetning. OmegaRx®2 har en ökad koncentration på 25% jämfört med föregångaren OmegaRx. Utöver detta finns en högre nivå av renhet. Med denna unika process, kommer OmegaRx 2 att sätta ny standard inom produkter med omega-3-fettsyror. Den speciella antioxidantblandning (som konserveringsmedel) bidrar dessutom med bättre oxidativ stabilitet.
Det lägsta priset från de senaste 30 dagarna: 506 kr

I lager

✓ Fri frakt inom Sverige om du handlar för över 199 SEK

OmegaRx®2 är resultat av ett patenterad genombrott inom fiskoljebearbetning. OmegaRx®2 har en ökad koncentration på 25% jämfört med föregångaren OmegaRx. Utöver detta finns en högre nivå av renhet. Med denna unika process, kommer OmegaRx 2 att sätta ny standard inom produkter med omega-3-fettsyror. Den speciella antioxidantblandning (som konserveringhsmedel) bidrar dessutom med bättre oxidativ stabilitet.

Koncentrering - OmegaRx®2 innehåller 500 mg EPA och 250 mg DHA per gram, och är således 25% mer koncentrerad än tidigare.

Renhet

Dr. Sears krav på renhet är 18 gånger hårdare än de internationella standarder som vanligtvis används.

Det höga innehållet av EPA och DHA skyddas dessutom av en speciell och helt ny antioxidantblandning som bidrar till en mycket större stabilitet.

Ultrarenad fiskolja

Fiskarna är idag förgiftade med tungmetaller, PCB och dioxiner i så gott som alla hav. Att äta fet fisk är därför inte längre tillrådligt. Intag av noggrant renad fiskolja har därför blivit desto viktigare.

OmegaRx är världens renaste fiskolja. Vi skall förklara varför, hur det går till och hur viktigt det är med ren fiskolja. För att tillverka 1 liter OmegaRx krävs det 100 liter fiskolja av den standard som vanligtvis säljs i varuhandeln och som där kallas renad fiskolja. Vi utgår från den när vi börjar vår rening.

Reningsprocessen för OmegaRx är så omfattande att vi kan garantera att alla gifthalter är långt under upptäckbara gränser och mätbara endast i triljondelar. Den är 1000 gånger renare än vanlig fiskolja och med en hög halt av de viktiga långkedjiga omega-3 fettsyror DHA och EPA. Vi har inte bara ”koncentrerat” fiskoljan utan plockat isär fettsyrorna i sina beståndsdelar och tvättat dem totalt rena från gifter och tungmetaller. Trots att processen är extremt avancerad är den mycket skonsam mot oljan.

OmegaRx är så renad från mättade fettsyror och gifter att den nästan är lika lättflytande som vatten. OmegaRx genomgår en minituös reningsprocess som övergår alla andra fiskoljor. Faktum är att vi börjar vår reningsprocess med det som idag kallas ”renad fiskolja”.
1. Kvalitetssortering av fiskolja
2. Avlägsnandet av begränsade mängder mättade fettsyror
3. Avlägsnande av kvicksilver
4. Preliminär molekylär destillation – reducerar det mesta av PCB, dioxiner och andra gifter
5. Uppspaltning av de olika fettsyrorna i omega-3
6. Fraktionell rening - en process där man tar bort ytterligare mättade fettsyror
7. Riktig molekylär destillering där man tar bort de sista resterna av PCB och dioxiner m.m. från omega-3 fettsyrorna, EPA och DHA
8. Ultrarenad omega-3 = OmegaRx
9. Kvalitetskontroll – varje sats med OmegaRx kontrolleras individuellt och certifieras. Både råmaterialet och slutprodukten testas.

Enbart testningen kostar över en miljon kronor om året. OmegaRx innebär ett revolutionärt genombrott i koncentrationen och reningen av de långkedjiga omega-3 fettsyrorna DHA och EPA. Nu kan man ta höga doser fiskolja utan att riskera att förgiftas av skadliga ämnen. Vi vet idag att fiskar i så gott om alla hav innehåller höga doser med kvicksilver (från kolförbränning) samt PCB (plastindustrin) och dioxiner (användes bl.a. under Vietnamkriget för ”avlövning”). PCB och dioxin tillverkas inte längre men cirkulerar fortfarande i naturen och hamnar i haven, algerna och fiskarna och till slut i våra kroppar.

De är kända skadliga ämnen. Hos japaner såväl som eskimåer som äter mycket fettrik fisk har det uppmätts höga halter av dessa gifter i kroppen. Det är mycket svårt att avlägsna alla gifter ur fiskolja och med vanlig fiskolja har man bara slutat och mäta vid en viss gräns och påstått att de nu är ”giftfria” eller ”renade”. Vanlig molekylär destillering räcker inte vid höga intag av fiskolja. En del ”koncentrerar” bara fiskoljan och tar bort de mättade fettsyrorna. Det är bra, men det räcker inte.

Det rätta sättet är att lyfta bort DHA och EPA fettsyrorna från övriga fiskoljan och därmed lämna kvar de giftiga resterna. Detta producerar de ultrarena fettsyrorna som finns i OmegaRx. Det är en mycket kostsam metod men det är viktigt att ha tillgång till 100% ren fiskolja som vi kan ta i hög doser och således kunna ta del av fiskoljans otroligt välgörande effekter.

Då behöver man inte längre bekymra sig över varifrån fisken kommer. OmegaRx har dubbelt så hög halt av EPA än DHA vilket vi anser vara bäst. DHA är visserligen nödvändigt för hjärnan men EPA har en annan synnerligen viktig funktion i kroppen.

EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion. Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA. DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion. Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA.

Varumärke Dr. Sears Zone
Form Kapslar
Antal doser 30 doser
Allergener FISK
Förvaring Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn, ej i direkt solljus.
Information Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil.
Näringsinnehåll per dos Mängd per 1 kapsel Mängd per dos (4 kapslar)
Fiskoljekoncentrat 1000 mg 4000 mg
EPA (Eikosapentaensyra) 500 mg 2000 mg
DHA (Docosahexaensyra) 250 mg 1000 mg

Ingredienser:

Fiskolja, kapsel (gelatin), glycerin, renat vatten, antioxidationsmedel (rosmarinextrakt, solrosolja, blandade tokoferoler, destillerade monoglycerider).

Fisk från ansjovis, makrill och/eller sardiner.

4 kapslar per dag till mat

Relaterade produkter

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
BioCare Vegansk Omega-3 60 kapslar
369 kr
Sunwarrior Vegan Omega-3
395 kr
Närokällan Krillolja 60 kapslar
279 kr
Närokällan Fiskleverolja 100 kapslar
159 kr