Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Närokällan

Närokällan GlyNAC 90 kapslar

Art.nr: 2139
Närokällan GlyNAC är en kombination av speciella aminosyror. Glycin och NAC (N-Acetyl Cystein). Detta är en viktig beståndsdel i kroppens produktion av glutation.

I lager

✓ Fri frakt inom Sverige om du handlar för över 199 SEK

Närokällan GlyNAC är en kombination av speciella aminosyror. Glycin och NAC (N-Acetyl Cystein).

Detta är en viktig beståndsdel i kroppens produktion av glutation.

Vad är glycin?

Glycin är en av de 20 aminosyrorna som utgör byggstenarna för proteiner. Det är den enklaste och minst komplexa av de 20 aminosyrorna. Glycin har en enkel väteatom som sidokedja, vilket gör den unik jämfört med andra aminosyror som har mer komplexa sidokedjor.

Aminosyra: Glycin är en icke-essentiell aminosyra, vilket innebär att kroppen kan producera den själv. Det är emellertid också en essentiell aminosyra under vissa förhållanden, särskilt hos spädbarn.

Funktion i kroppen: Glycin har flera viktiga funktioner i kroppen. Det är involverat i syntesen av proteiner, är en viktig komponent i kollagen (som ger struktur åt hud, hår och naglar), fungerar som en signalsubstans i centrala nervsystemet och är en del av bildandet av vissa biologiskt viktiga ämnen.

Tillgänglighet: Glycin finns naturligt i livsmedel som kött, fisk, mejeriprodukter och baljväxter. Det används också som ett kosttillskott.

Vad är NAC?

NAC står för N-acetylcystein, vilket är en aminosyra och en form av cystein. Cystein är en aminosyra som spelar en avgörande roll i bildandet av glutation, en viktig antioxidant i kroppen.

Cystein som föregångare: Cystein fungerar som en föregångare eller byggsten för glutation. Kroppen använder cystein för att syntetisera glutation.

Regeneration: En unik egenskap hos glutation är dess förmåga att regenerera sig själv. Det kan återställa sin antioxidantaktivitet efter att ha neutraliserat en fri radikal genom att använda cystein som en viktig komponent i denna regenerationsprocess.

Varumärke Närokällan
Form Kapslar
Vegansk Ja
Antal doser 30-90 doser
Förvaring Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn, ej i direkt solljus.
Viktig information Konsultera läkare före intag om du tar läkemedel, är gravid eller ammar.
Information Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil.
Innehåll Mängd per 1 kapsel Mängd per 3 kapslar
Glycin  300 mg 900 mg
NAC 300 mg 900 mg
Leucin 20 mg 60 mg

 

Ingredienser: L-glycin, N-acetylcystein, vegetabilisk kapsel (pullulan), fyllnadsmedel (tapioka), leucin.

Tas med fördel på tom mage. Ta 1-3 kapslar uppdelat under dagen utan mat.

Relaterade produkter

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Närokällan Superzym 60 kapslar
289 kr
Kampanj
Närokällan SAO 60 kapslar BÄST FÖRE 11/2024
Special Price 269 kr
449 kr
40%
Närokällan Rofylld 30 kapslar
199 kr
Närokällan D3 5000 Vegan 90 kapslar
189 kr