Närokällan

Närokällan Vetegräsjuicepulver 150 g

Art.nr: 1889
Vetegräsjuicepulver i en förpackning på 150 gram från Närokällan.
Det lägsta priset från de senaste 30 dagarna: 251 kr

I lager

✓ Fri frakt inom Sverige om du handlar för över 199 SEK

Vad är vetegräsjuicepulver? 
Vetegräsjuicepulver är ett koncentrerat pulver gjort av saften från unga vetegrässkott. För att tillverka 100 g pulver krävs 2,1 kg vetegräs! Dessa skott är oftast mellan 7-10 dagar gamla och anses vara mest näringsrika vid den åldern.

För att framställa vetegräsjuicepulver pressas vätskan från dessa skott och torkas sedan för att omvandlas till ett fint pulver. Detta pulver är rikt på näringsämnen och anses vara en koncentrerad källa till viktiga vitaminer, mineraler, enzymer, aminosyror och antioxidanter. Många människor intresserar sig för vetegräsjuicepulver på grund av dess påstådda hälsofördelar.

Här har du ett fantastiskt näringsrikt juicepulver från vetegräs som skonsamt torkats.

Vetegräs innehåller inget gluten.

Vad är skillnaden på vetegräspulver och vetegräsjuicepulver?
Detta vetegräsjuicepulver är 20 gånger mer näringsrikt än vanligt vetegräspulver.

Det är viktigt att notera att vetegräsjuicepulver inte är det samma som vetegräs i sin fullständiga form, och dess smak och näringsprofil kan variera beroende på tillverkningssätt och ursprung. Det används ofta som ett tillskott till kosten och kan blandas med vatten, juice eller tillsättas i smoothies för att öka intaget av grönsaker och näringsämnen.

Vetegräsjuicepulver blir många, många gånger mer koncentrerat än vetegräspulver. Problemet med själva gräset är att näringen i vetegräset är innesluten i celler och vi klarar inte av att smälta den cellulosa som cellväggarna består av.

Det är en fantastisk källa till näring. Liksom alla plantor innehåller det även klorofyll (här extra mycket, ända upp till 70%), ett grönt färgpigment som är växternas blod, nästan identiskt med vårt eget blod. 4 cl vetegräsjuice motsvarar klorofyllet i ca 1,2 kg grönsaker.

Hur odlas vetegräsjuicepulver? 
Vårt emeraldgröna vetegräs odlas i Utah, USA, på mycket mineralrika jordar som ursprungligen var gamla havsbäddar. Hemodlat vetegräs kommer aldrig att innehålla lika mycket mineraler. Utan mineraler kan inte vitaminerna utnyttjas. Dessutom har risken för mögel eliminerats med denna metod.

Gräset skördas när näringen är som högst och pressas inom några timmar till juice som inom några minuter snabbt torkas till pulver under bara en eller två minuter genom en unik bioaktiv CO2-extraheringsprocess med en maxtemperatur på 40°. Då bevaras alla enzymer och näring.

Juicen är 20 gånger mer näringsrik i förhållande till gräspulvret, dessutom innehåller det ingen cellulosa som kan orsaka magbesvär. En rågad tesked juicepulver innehåll samma mängd näring som en hel bricka (30x20 cm) med hemodlat vetegräs – som dock inte på långa vägar innehåller samma mängd mineraler.

Vetet sås på senhösten, sedan täcker snön det och gräset börjar inte växa förrän på våren. Under tiden har det växt långa rötter som suger upp näringen långt ner i jorden.

Hur ska man dricka vetegräsjuicepulver? 
Blanda pulvret i valfri dryck. Ta helst vetegräsjuicepulvret på fastande mage, börja lite försiktigt och trappa upp. Utrensningseffekten kan bli markant annars.

Varumärke Närokällan
Form Pulver
Vegansk Ja
Allergener Förpackat i en lokal som även hanterar NÖTTER. Kan innehålla spår av vassle (MJÖLK).
Förvaring Förvaras torrt i rumstemperatur.
Näringsvärde per 100 gram 
Energi1 256 kJ/300 kcal
Fett1 g
   varav mättat fett0 g
Kolhydrater 21 g
   varav socker 20 g
Fibrer 4 g
Protein 30 g
Salt 2,1 g
Kalium 4600 mg 230%*
K-vitamin 3325 mcg 4433%*


Ingredienser: Vetegräsjuicepulver.

Kan innehålla spår av vassle (mjölk). Förpackat i en lokal som även hanterar nötter.

* % av dagligt referensintag

Relaterade produkter

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Närokällan Liposomal C-vitamin 250 ml
349 kr
Närokällan B6 P5P 25 mg 60 kapslar
195 kr
Närokällan Benfotiamin 150 mg 60 kapslar
259 kr
Närokällan Bromelain 600 GDU 60 kapslar
259 kr