Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Proteiner & Aminosyror

Proteiner & Aminosyror

Proteiner och aminosyror är viktiga och grundläggande byggstenar i vår kropp. Proteiner består av komplexa molekyler som ingår i en rad olika biologiska processer i kroppen och som är livsnödvändiga. Några av dessa viktiga processer är t.ex. den strukturella uppbyggnaden av celler och vävnader i kroppen samt att våra enzymer och hormoner utgörs av proteiner.

Läs mer
Varumärke: Närokällan
sort-descending
  • Kampanj
    Närokällan Pumpaprotein EKO 500 gram
    Special Price 207 kr
    295 kr
    30%
  • Närokällan Taurin 300 g
    195 kr
  • Närokällan GlyNAC 90 kapslar
    295 kr
  • Närokällan TMG 120 kapslar
    249 kr
  • Närokällan L-Lysin 90 kapslar
    149 kr
  • Närokällan NAC N-Acetylcystein 600 mg 90 kapslar
    295 kr
  • Närokällan Glutamin 400 g
    295 kr
  • Närokällan Super Aminos 207 g
    299 kr
  • 249 kr
  • Närokällan Liposomal Glutation 250 ml
    449 kr
  • Närokällan Kollagen Peptider 400 g
    279 kr
  • Närokällan Kollagen Plus 224 g
    399 kr

12 artiklar

Varför är proteiner viktiga?

I praktiken är proteiner och aminosyror oerhört viktiga för att vår kropp ska fungera korrekt och för att vi ska kunna bibehålla en god hälsa. Att säkerställa tillräckligt intag av protein och aminosyror genom en balanserad kost är därför avgörande för att upprätthålla en optimal hälsa och välbefinnande. Vissa proteiner spelar en nyckelroll i immunförsvaret. Antikroppar, till exempel, är proteiner som hjälper kroppen att bekämpa infektioner. Proteiner är särskilt viktiga för muskeltillväxt och reparation. Aminosyror, som utgör proteiner, är involverade i att bygga och underhålla muskelmassa.

  • Vad är skillnaden mellan proteiner och aminosyror?

    Aminosyror är de mindre beståndsdelarna som bildar proteiner. Det finns totalt 20 olika aminosyror som är essentiella för människan. Dessa kombineras på olika sätt för att skapa tusentals olika typer av proteiner med olika funktioner och egenskaper.