Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Fri frakt inom Sverige om du handlar över 199 SEK

Snabb leverans

Trygga kosttillskott

Planetsown

Vattenrenare Kran

Art.nr: 536
Euro vattenrenare är en elegant och smidig vattenrenare som tar lite plats. Den är enkel att skruva fast och har varken slangar eller sladdar. Passar de flesta kranar. Den har även blivit utvald till bäst i test hos Pasteur Research Institute.

I lager

✓ Fri frakt inom Sverige om du handlar för över 199 SEK

En mycket behändig, liten men ändå effektiv vattenrenare som exempelvis skruvas på kökskranen. När man vill ha kristallklart vatten för dryck, kaffebryggare, te, matlagning etc vrider man bara på ett vred.

Vattenrenare Euro är en elegant och smidig vattenrenare som tar mycket lite plats. Den är enkel att skruva fast på din kran och har varken slangar eller sladdar.

Installation: På kökskran med yttre gänga M22x1 eller inre gänga M24x1. Adapter medföljer.

Vattenrenare Euro är en högeffektiv dricksvattenrenare som använder ett testvinnande filtermaterial kallat mikrospiralfilter. Ej vanligt kolfilter. Den tar bort allt klor och farliga klorföreningarna. Den tar även bort läkemedelsrester, kemikalier och annat man inte önskar i sitt dricksvatten.

Se mer info här

En mycket behändig, liten och effektiv vattenrenare som kan skruvas på kökskranen. Kapacitet för patronen är upp till 3000 liter och när du vill ha rent vatten för dryck, te, matlagning etc så vrider du bara på ett vred. Optimalt flöde är 0,5 l i minuten. Låt inte flödet överstiga detta då det är påfrestande för vattenrenaren att ha ett övertryck inne i filterhuset.

Renaren ger en ganska smal och hård stråle vid högt tryck. Man bör aldrig spola vatten igenom med ett så här hårt tryck. Rekommenderat flöde bör ej överstigas. 

Ett förslag är att fylla en kanna rent vatten och sedan ha den i kylen över dagen.

1 filter medföljer i vattenrenaren.

Filtret bör bytas var 6:e månad

Denna vattenrenare för kran är specialiserad på just dricksvattenrening har ett testvinnande, högeffektivt filtermaterial; mikrospiralfilter

Detta material har flera oslagbara fördelar:

  • Det är en oerhört effektiv metod att ta bort skadliga föroreningar i vattnet.
  • Inga ämnen släpps ut i vattnet igen, inte ens vid tryckstötar i rörsystemet.
  • Filtermaterialet släpper inte ifrån sig några ämnen, vilket annars är vanligt hos andra tekniker.
  • Det är en effektiv barriär mot bakterier, virus och parasiter, vilket testats av Pasteur Research Institute.
  • Vattnet behåller sina naturliga egenskaper och mineraler lämnas kvar.
  • Kostnadseffektiv metod. Flera hundra gånger billigare än flaskvatten. Bara ören per liter.

Det unika materialet drar till sig och fångar upp det som inte är vatten. När patronen är fylld med oönskade ämnen avtar flödet. Materialet arbetar på 4 sätt.

Filter med mikrospiraler är en unik metod att rena vatten på. Det stoppar bakterier och parasiter, tungmetaller, läkemedelsrester och andra oönskade ämnen, medan nyttiga mineraler och spårämnen lämnas kvar. En stor fördel är att filtret mycket effektivt håller kvar de insamlade föroreningarna trots att det är fullt, även om trycket ökar. 

Mikrospiralfiltret fick Bäst i test av Pasteur Research Institute då denna metod att rena vatten visade sig vara effektivast. Filtret blir kontinuerligt testat av oberoende testlabb i Sverige, då tillförlitliga tester är det enda som kan bevisa att filter håller vad de lovar.

Några av de senaste testerna (Eurofins 2015) visar att filtret effektivt hanterar tungmetaller såsom bly och uran. När det gäller uran så bör man dock, för att vidmakthålla filtrets effektivitet så länge som möjligt, använda möjligheten att regenerera filtermaterialet med jämna mellanrum. Har man uran i vattnet bör man alltid använda G1 Hårt Vatten med uraninsats för optimal rening.

Nyare tester visar även att Bisfenol A (BPA) hanteras fullständigt, utan att vattnets hälsosamma egenskaper förminskas.  

Kostnaden är endast något öre/litern. Skulle denna vattenrenare inte passa din kran så får du självklart returnera produkten och få full återbetalning. (Kontakta reklamationsavdelningen och få retursedel. Vi ersätter inte kostnad för frakt om du själv skulle returnera det med eget fraktsätt) 

Varumärke Planetsown

Relaterade produkter

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Filter till G1,G2 normalt vatten
490 kr
Ionosil Kolloidalt Silver 500 ml
159 kr
Ionosil Kolloidalt Silver 1000 ml
199 kr
Vattenrenare - G1
1 895 kr